Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metszési egyenes

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.) `(ABC) cap (A'AD)=(DAC) cap (A'AD)=(AD)`, mert `(ABC), (DAC) subset (ABCD)` és `(A'AD) subset (ADA'D)` és a két merőleges kockasík (`(ABCD)` és `(ADA'D)'`) közös egyenese az `(AD)`.

b.) `(A'AC) cap (ABC)=(AC)`, mert `(A'AC) subset (A'C'AC)` és `(ABC) subset (ABCD)` és `(A'C'AC) bot (ABCD)` és a közös rész éppen `(AC)`.

c.) `(ABC) cap (D'C'C)=(DAC) cap (D'C'C)=(DC)`, mert `(ABC), (DAC) subset (ABCD)` és `(D'C'C) subset (D'C'DC)` és a két merőleges kockasík (`(ABCD)` és `(D'C'DC)'`) közös egyenese a `(DC)`.
Módosítva: 3 éve
0