Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#KÉRLEK, #matematika, #7.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1/A + 1/B=1/2,4, 1/B + 1/C=1/3, 1/A + 1/C=1/4 Az első egyenletből kivonva a második egyenletet és hozzáadva a harmadikhoz:
2*1/A=1/2,4 - 1/3 + 1/4 Ebből: A=6 Ezt visszatéve az első egyenletbe: B=4 és ezekből: C=12.
Tehát a b. kérdésre a válasz: A=6 óra, B=4 óra és C=12 óra alatt ásná fel a kertet.
1/6 + 1/4 + 1/12=1/x ebből: x=2
Tehát az a kérdésre a válasz: közösen 2 óra alatt ásnák fel a kertet.
0