Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák a négyszögek ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
825
hány fokosak ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
D: 90
A: legyen X
ekkor B: 2X
C: 2x-30

Tudjuk, hogy a négyszögek belső szögeinek összege 360 fok.
Így felírhatjuk az egyenletet:

X + 2X + 2X - 30 + 90 = 360
5x + 60 = 360
5x = 300
x = 60 fok

tehát
A: 60 fokos
B: 120 fokos
C: 90 fokos
D: 90 fokos
0

egy négyszög 360 fokos lehet
0