Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
373
Előre is köszönöm a segítséget!
1. Az 1250 kg tömegű személygépkocsira 2500 N gyorsító erő hat. Mekkora a jármű gyorsulása?
2. Egy kétoldalú emelő egyik karja 60 cm, másik karja 15 cm. Mekkora erővel lehet egyensúlyban tartani az emelőt, ha a rövidebb végére 20 N nagyságú erő hat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`1.`

`F=m*a`

`2500=1250a`

`a=2` `m/s`

`2.`

`k_1=0.6` `m`
`k_2=0.15` `m`
`F_2=20` `N`

ha egyensúlyban van, akkor:

`M_1=M_2`

`M_1=0.6F_1`

`M_2=20*0.15=3` `Nm`

`0.6F_1=3`

`F_1=color(red)(5)` `color(red)(N)`
0