Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
349
Üdvözlök Mindenkit!
Fizika házi feladathoz kérnék segítséget, amit előre is megköszönök. A feladat így szól:
Egy gépkocsi 0.8m/s gyorsulással indul. Mennyi idő alatt éri el a 6 m/s sebességet? Mekkora utat tesz meg a számított gyorsulási idő alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, gyorsulás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`t=(Deltav)/a=(6 \ m/s)/(0,8 \ m/s^2)=color(red)(7,5 \ s)`

`s=(a*t^2)/2=(0,8 \ m/s^2*(7,5 \ s)^2)/2=color(red)(22,5 \ m)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd elérhetővé teszem a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0