Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házit nemtudom megoldani.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
484
1/Egy 10kg tömegű vörösréz testet a víz alatt tartunk.Mekkora a tartóerő?
2/ sgy 50cm3 térfogatú aluminium testet a víz alatt tartunk.Mekkora a tartóerő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`V_("réz")=m/(rho_("réz"))=(10.000 \ g)/(8,96 \ g/(cm^3))=1.116 \ cm^3=color(red)(11,16*10^-4 \ m^3)`

`F=rho_("víz")*V_("réz")*g=997 \ (kg)/m^3*11,16*10^-4 \ m^3*9,817 \ m/s^2=color(red)(10,92 \ N)`



2.)
`V=50 \ cm^3=5*10^-5 \ m^3`

`F=rho_("víz")*V_("Al")*g=997 \ (kg)/m^3*5*10^-5 \ m^3*9,817 \ m/s^2=color(red)(0,49 \ N)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd elérhetővé teszem a megoldást. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0