Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt kéne megcsinálni algebrai módon. X+3=-3x-5?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
538
Még ma készen kéne lennie 16:00-ig a tanárom ma adta fel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, Matematika, megoldás, algebrai
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
ellenőrzéssel
0

`x+3=-3x-5`

Adjunk hozzá mindkét oldalhoz `3x`-et:
`4x+3=-5`

Vonjunk ki mindkét oldalból 3-at:
`4x=-8`

Osszuk el mindkét oldalt 4-gyel:
`x=-2`

Ellenőrzés: `-2+3=-3*(-2)-5` valóban teljesül, mindkét oldal értéke 1.
1