Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög szögei arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
Egy háromszög szögei úgy aránylanak egymáshoz, mint 8:4:6. Mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`alpha=8x`

`beta=4x`

`gamma=6x`


`color(blue)(alpha+beta+gamma=180°)`

`8x+4x+6x=180°`

`18x=180°`

`x=10°`


`alpha=8*10°=color(red)(80°)`

`beta=4*10°=color(red)(40°)`

`gamma=6*10°=color(red)(60°)`
0