Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Sziasztok! Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna ebben segíteni :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
vektorok, szakaszok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`"AB"=sqrt((b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2)=sqrt((-2-1)^2+(3-7)^2)=color(red)(5 \ cm)`



b.)
`"CD"=sqrt((d_1-c_1)^2+(d_2-c_2)^2)=sqrt((0,2-5)^2+(0,4-(-6))^2)=color(red)(8 \ cm)`



c.)
`"EF"=sqrt((f_1-e_1)^2+(f_2-e_2)^2)=sqrt((5-8)^2+(9-7)^2)=color(red)(3,61 \ cm)`


A sorrend tehát: `c;a;b=color(red)(3,61 \ cm ; 5 \ cm ; 8 \ cm)`
0