Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Viéte-formula

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Mikor lesz a kövi egyenletnek két poz. gyökek

x2 + (k-2)x + 3 = 0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Megmondom őszintén nem teljesen értem a feladatot, de leírom a Viète-formulás dolgokat.

`x^2+(k-2)x+3=0`

`a=1`
`b=(k-2)`
`c=3`

Gyökök összege:

`x_1+x_2=-b/a`

`x_1+x_2=-(k-2)/1=2-k`

Gyökök szorzata:

`x_1*x_2=c/a`

`x_1*x_2=3/1=3`
0

Köszönöm. Diszkriminánst is kellett azt tudom , csak nem tudtam a viéte-formulákkal összevetni.
0