Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, Szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
323
Mekkora magasságból ejtették le és mekkora sebességre gyorsult fel az a test, ami 28 m utat tett meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a=g≈10` `m/(s^2)`

`s=28` `m`

`v_0=0` `m/s`



`v=sqrt(2as+v_0^2)`

`v=sqrt(2*10*28)=sqrt(560)≈color(blue)(23.66)` `color(blue)(m/s)`

`s=(v_0+v)/2*t`

`28=sqrt(560)/2*t`

`t=28/(sqrt(560)/2)≈color(blue)(2.37)` `color(blue)(s)`
Módosítva: 3 éve
1