Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna segíteni a matek házimba? Előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
Számítsd ki a téglatest felszínét, ha élei 5dm, 35cm és 0,24m hosszúak!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=5 dm
b=35 cm = 3,5 dm
c=0,24m = 2,4 dm
A=?

`A=2*(a*b+a*c+b*c)`
`A=2*(5 dm*3,5 dm+5 dm * 2,4 dm + 3,5 dm* 2,4 dm)`
`A=37,9 dm^2*2`
`A=75,8 dm^2`

tehát `75,8 dm^2` a felszíne.
Módosítva: 3 éve
0