Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az alábbi függvény deriváltja?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
647
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ez egy többszörösen összetett függvény, így az összetett függvény deriválására vonatkozó szabályt kell használni kétszer:

`d/dxsqrt(cos(3x))``=``1/2*1/sqrt(cos(3x))*d/dx[cos(3x)]``=``1/2*1/sqrt(cos(3x))*(-sin(3x))*d/dx [3x]``=``1/2*1/sqrt(cos(3x))*(-sin(3x))*3``=``-(3sin(3x))/(2sqrt(cos(3x)))`


Ellenőrzés: http://www.wolframalpha.com/input/?i=derivative+of+sqrt(cos(3x))
0