Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
463
Anya 42 fia 12 hány év múlva leszbaz anya 2x annyi idős?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Hülye vagyok segítség xdd
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`42+x=(12+x)*2`

`42+x=24+2x`

`color(red)(18=x)`

Tehát 18 év múlva lesz az anya kétszer annyi idős mint a fia.


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1