Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
312
Sziasztok!
Az utolsó feladatba szeretnék segítséget kèrni!
Hol lesz a függvèny èrtèke y=3/2
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyszerűen annyit kell tenned, hogy y értékét behelyettesíted az egyenletbe és megoldod.

`-3/2=-3x+2`

`-3=-6x+4`

`7=6x`

`color(red)(7/6=x)`
0