Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna esetleg segíteni? előre is köszönöm.

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Egy szimmetrikus trapez területe 1200 cm2. Egyik alapja 30cm magassága 30cm. Mekkorák a trapéz hiányzó oldalai? Mekkora a trapéz kerülete? Mekkora a trapéz 1 átlójának hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hosszabbik alap: `a=(2T)/m-c=(2*1200)/30-30=color(red)(50 \ cm)`

Szárának hossza: `b=sqrt(((a-c)/2)^2+m^2)=sqrt(((50-30)/2)^2+30^2)=color(red)(31,62 \ cm)`

Kerület: `K=a+c+2*b=50+30+2*31,62=color(red)(143,25 \ cm)`

Szárak és az alap által bezárt szög: `sinalpha=m/b=30/(31,66)=>color(red)(alpha=71,36°)`

Átló hossza: `d=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt(50^2+31,66^2-2*50*31,66*cos71,36°)=color(red)(49,9 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1