Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Esetleg ezeket a feladatokat meg tudnátok nekem csinálni, nagyon fontos lenne matek szobelihez
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`V=pi*r^2*m=pi*(K/(2pi))^2*m=pi*(60/(2pi))^2*60=color(red)(17.188,83 \ cm^3)`

`F=2*pi*K/(2pi)*(K/(2pi)+m)=2*pi*60/(2pi)*(60/(2pi)+60)=color(red)(4.172,96 \ cm^2)`



2.)
`V=pi*r^2*m=pi*45^2*32=color(red)(203.575,2 \ cm^3)`

`A=2*pi*r*(r+m)=2*pi*45*(45+32)=color(red)(9.092,79 \ cm^2)`



3.)
`V=pi*r^2*m=pi*20^2*sqrt(25^2-20^2)=color(red)(18.849,56 \ cm^3)`

`A=2*pi*r*(r+m)=2*pi*20*(20+sqrt(25^2-20^2))=color(red)(2.528,27 \ cm^2)`



4.)
`568=2*(3x*5x+3x*7x+5x*7x)`

`284=71x^2`

`4=x^2`

`2=x`

`a=3x=3*2=6 \ cm`

`b=5x=5*2=10 \ cm`

`c=7x=7*2=14 \ cm`

`V=a*b*c=6*10*14=color(red)(840 \ cm^3)`



5.)
`V_"nagy"=(4*pi*r^3)/3=(4*pi*12^3)/3=color(red)(2.304pi \ cm^3)`

`V_"kicsi"=(4*pi*r^3)/3=(4*pi*3^3)/3=color(red)(36pi \ cm^3)`

`"Darabszám"=(2.304pi)/(36pi)=color(red)(64 \ db)`

`"Arány"=(36pi)/(2.304pi)*100=color(red)(1,5625%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd ezt a választ valamit a linken találhatót, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)

A link: https://ehazi.hu/q/126487
Módosítva: 3 éve
1