Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Nagyon sürgős lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`9^x+9^(x+1)-9^(x-1)=813`

`3^(2x)+3^(3x+2)-3^(2x-2)=813`

`(3^2+3^4-1)*3^(2x-2)=813`

`89*3^(2x-2)=813`

`lg3^(2x-2)=lg813/89`

`(2x-2)*lg3=lg813/89`

`2lg3x-2lg3=lg813/89`

`2lg3x=lg813/89+2lg3`

`x=(lg813/89)/(2lg3)+1`

`color(red)(xapprox2)`
1