Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazelmélet. Szépen kérek valakit segítsen :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
Adj meg olyan A,B és C halmazokat, amelyekre nem teljesül a következő összefüggés: (A∪B)∩C=A∪(B∩C).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, halmaz, Unió, metszet, összefüggés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alábbi halmazokra nem teljesül az adott összefüggés:

Legyen A = {1, 2}, B = {2, 3} és C = {3, 4}.

(A∪B)∩C = ({1, 2} ∪ {2, 3}) ∩ {3, 4} = {1, 2, 3} ∩ {3, 4} = {3}

A∪(B∩C) = {1, 2} ∪ ({2, 3} ∩ {3, 4}) = {1, 2} ∪ {3} = {1, 2, 3}

Láthatjuk, hogy (A∪B)∩C ≠ A∪(B∩C), tehát ez az összefüggés nem teljesül az A, B és C halmazokra.
1