Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
sziasztok!

Vki eltudná magyarázni, hogy hogyan kellene megoldani a feladatot? Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Valószínűség, gimi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x`: az érkező autók

kedvező: `7+x`

összes: `29+x`


`(x+7)/(x+29)=1/3`

`3(x+7)=x+29`

`3x+21=x+29`

`2x=8`

`x=4`

4 új autó érkezett.
0