Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS SOS SOS!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
(2-x)(3×+2)-(3×-1)(5-×)=6

Két zárólejes tagot hogy szorzunk össze?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kicsit részletesebben.

`(2-x)*(3x+2)-(3x-1)*(5-x)=6`

`6x+4-3x^2-2x-(15x-3x^2-5+x)=6`

`6x+4-3x^2-2x-(16x-3x^2-5)=6`

`6x+4-3x^2-2x-16x+3x^2+5=6`

`-12x+9=6`

`-12=-3`

`x=3/12=>color(red)(1/4)`
0