Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2 éves megválaszolatlan kérdés

Főoldal » Középiskola » Matematika
918
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`alpha=48+1/60*52=48,87°`

`beta=50+1/60*43=50,72°`


`ACD` derékszögű háromszögben: `tg48,87°=z/b`

`ABC` derékszögű háromszögben: `tg50,72°=(z+24)/b`


`{("tg48,87°"=z/b),("tg50,72°"=(z+24)/b):}=>{(b=z/("tg48,87°")),("tg50,72°"=(z+24)/b):}`

Behelyettesítjük a kiemelt ismeretlent a másik egyenletbe.

`tg50,72°=(z+24)/(z/"tg48,87°")`

`tg50,72°*z/"tg48,87°"=z+24`

`tg50,72°*z=(z+24)*tg48,87°`

`1,22263z=1,1451z+27,48`

`0,0775z=27,48`

`color(red)(z=354,48 \ m)`
1