Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Hogyan számolom ki egy háromszög területét, ha befogói egyenlőek? És csak az átfogó van megadva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az áfogó `c`, a befogók `a`

`a^2+a^2=c^2`

`2a^2=c^2`

`a^2=c^2/2`

`a=sqrt(c^2/2)`

Ebből a terület:

`T=(a*a)/2=a^2/2`
0