Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gauss elimináció

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
375
Valaki tudna ebben a feladatban segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`{(x_1-2x_2+3x_3+x_4=7),(-x_1+x_2+x_3+4x_4=-2),(2x_1+x_2-x_3+3x_4=2),(3x_1+2x_2-2x_3+x_4=2):}=>[[1,-2,3,1|,7],[-1,1,1,4|,-2],[2,1,-1,3|,2],[3,2,-2,1|,2]]=>[[1,-7,10,0|,19],[0,-26,39,0|,65],[0,5,-7,1|,-12],[0,18,-25,0|,-43]]=>[[1,0,-1/2,0|,3/2],[0,-2,3,0|,5],[0,0,1/2,1|,1/2],[0,0,2,0|,2]]=>`

`[[1,0,0,0|,3/2],[0,-2,3,0|,5],[0,0,1/2,1|,1/2],[0,0,1,0|,1]]=>[[1,0,0,0|,2],[0,1,0,0|,-1],[0,0,0,1|,0],[0,0,1,0|,1]]=>color(red)({(x_1=2),(x_2=-1),(x_3=1),(x_4=0):})`
1