Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfügvènyek

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Sziasztok! Sos-be kellene! Határozza meg a szabàlyos 20szög kerület ès területèt,ha a körè írt kör sugara 10 cm? Előre is köszönöm a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Oldalak hossza: `a=R*(2sin \ (180°)/n)=10*(2sin \ (180°)/20)=color(red)(3,13 \ cm)`

Kerület: `K=n*a=20*3,13=color(red)(62,6 \ cm)`

Terület: `T=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4=(20*3,13^2*cot \ (180°)/20)/4=color(red)(309,28 \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1