Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfügvènyek

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Sziasztok! Sos-be kellene! Határozza meg a szabàlyos 20szög legrövidebb àtlójànak a hosszàt,ha oldala 10 cm hosszú! Előre is köszönöm a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Belső szöge: `alpha=((n-2)*180°)/n=((20-2)*180°)/20=color(red)(162°)`

Legrövidebb átló: `x=sqrt(2*a^2-2*a^2*cosalpha)=sqrt(2*10^2-2*10^2*cos162°)=color(red)(19,75 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1

Köszönöm szépen!
0