Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
316
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`21=3*7`

`3+7=10` Tehát a helyes megoldás a `color(red)(c)` lehetőség.



2.)
Egyik sem. Mivel 4 darab 1 jegyű prímszám van. 9 egyjegyű szám van. Így az esélye `4/9` lenne.



3.)
Rendezzük az egyik ismeretlenre: `2b+3c=5=>b=(5-3c)/2`

`2*3*(5-3c)/2+3*3*c`

`3*(5-3c)+9c`

`15-9c+9c`

`color(red)(15)`
1