Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
A 95-ös benzin árát 1,5%-kal csökkentették. Autónk 47 literes benzintankjában már csak 2 liter üzemanyag van, amikor teletankoljuk. Az árcsökkenés miatt 297 Ft-ot takarítottunk meg. Mennyibe került literenként a benzin az árcsökkentés előtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Literenéként: `297/(47-2)=6,6 \ Ft`-ot takarítunk meg. Ez egy liter eredeti árának `45/297=1,5%`-a.

Az eredeti ár így: `297/(1,5)=color(red)(440 \ Ft)`
Módosítva: 3 éve
0