Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oszthatóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Melyik a 2-nek az a legmagasabb kitevőjű hatványa, amely még osztója a 88¹²-nek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`88^12=8^12*11^12=(2^3)^12*11^12=2^36*11^12`

Tehát a 2-nek a `color(red)(36.)` hatványa még osztója a megadott számnak.
1