Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
340
Sziasztok! Ezekbe az egyenletekbe szeretnèk segítséget kèrni!
Csatoltam a képet!
Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`1.)`

`1/2x+2=-x-1`

`3/2x=-3`

`x=-2`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyök jó.

`M={-2}`

`2.)`

`1/2x+3=x^2`

`-x^2+1/2x+3=0`

megoldóképlet

`x_1=-3/2`
`x_2=2`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyökök jók.

`M={-3/2, 2}`

`3.)`

`-1/2x+5=x+1/2`

`9/2=3/2x`

`x=3`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyök jó.

`M={3}`

`4.)`

`1/2x+3=abs(x)`

ha `x>=0`, akkor

`1/2x+3=x`

`1/2x=3`

`x=6`

ha `x<0`, akkor

`1/2x+3=-x`

`3/2x=-3`

`x=-2`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyökök jók.

`M={-2, 6}`
0