Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Oldja meg a következő egyenleteket a valós számok halmazán:
3ⁿ*27=3^(2n+1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3^n*27=3^(2n+1)`

`3^n*3^3=3^(2n+1)`

`3^(n+3)=3^(2n+1)`

mert az exponenciális függvény szigorúan monoton

`n+3=2n+1`

`n=2`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyök jó.

`M={2}`
Módosítva: 3 éve
2