Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

270g víz felbontásával hány g oxigén és hidrogén keletkezik?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1493
Köszönöm előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2H2O --> 2H2 + O2

A víz moláris tömege 18 g/mol, tehát 270/18=15 mol vizet bontunk. A reakcióegyenletből kiolvasható, hogy ugyanennyi (tehát 15 mol) hidrogéngáz és feleennyi (tehát 7,5 mol) oxigéngáz keletkezik. A H2 gáz moláris tömege 2 g/mol, az O2 gáz moláris tömege pedig 32 g/mol, vagyis hidrogénből 15*2=30 g keletkezik, oxigénből pedig 7,5*32=240 g.
Módosítva: 8 éve
0