Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
321
Egy háromszög egyik szöge 10°-kal, másik szöge 20°-kal nagyobb a harmadik szögnél. Hány fokosak a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
első szög: `alpha`
második szög: `alpha+10°`
harmadik szög: `alpha+20°`


`alpha+alpha+10°+alpha+20°=180°`

`3alpha+30°=180°`

`3alpha=150°`

`alpha=50°`

első szög: `50°`
második szög: `60°`
harmadik szög: `70°`
0