Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Egy háromszög belső szögeinek az aránya 2 : 3 : 4. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`alpha=2x`
`beta=3x`
`gamma=4x`


`2x+3x+4x=180°`

`9x=180°`

`x=20°`


`alpha=40°`
`beta=60°`
`gamma=80°`
0