Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Egy háromszög egyik oldalának a hossza 90 %-a, a másiké 130 %-a a harmadik oldal hosszának. Mekkorák a háromszög oldalai, ha a kerülete 19, 2 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
első oldal hossza: `0.9c`
második oldal hossza: `1.3c`
harmadik oldal hossza: `c`


`0.9c+1.3c+c=19.2`

`3.2c=19.2`

`c=6`

első oldal: `5.4` `cm`
második oldal: `7.8` `cm`
harmadik oldal: `6` `cm`
Módosítva: 3 éve
0