Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Egy 960 m hosszú hídnak három íve van. A középső ív 3-szor olyan hosszú, mint a bal parti ív, a jobb parti ív pedig 30 m-rel rövidebb a bal parti ívnél. Milyen hosszúak a híd ívei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
bal parti ív hossza: `x`
középső ív hossza: `3x`
jobb parti ív hossza: `x-30`


`x+3x+x-30=960`

`5x=990`

`x=198`

bal parti ív: `198` `m`
középső ív: `594` `m`
jobb parti ív: `168` `m`
0