Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
789
Egy téglalap egyik oldala 16 cm-rel hosszabb a másik oldal kétszeresénél. Kerülete 104 cm. Mekkorák a téglalap oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egyik oldal: `x`
másik oldal: `2x+16`


`2(x+2x+16)=104`

`2(3x+16)=104`

`6x+32=104`

`6x=72`

`x=12`

egyik oldal: `12` `cm`
másik oldal: `40` `cm`
0