Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Egy osztályban 32 tanuló van, 6-tal több fiú, mint lány. Hány fiú és lány van az osztályban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lányok száma: `x`
fiúk száma: `x+6`


`x+x+6=32`

`2x=26`

`x=13`

lányok száma: `13`
fiúk száma: `19`
0