Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
Egy szám a másiknak az ötszöröse, különbségük 32. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Az egyik szám legyen x, a másik pedig 5x
És azt is tudjuk, hogy a két szám különbsége 32, így ennek tudatában felírhatjuk az egyenletet:
5x-x=32 /összevonás
4x=32 /:4
x=8
Tehát, az egyik szám a 8.

A másik szám: 5x=5×8=40.

Így megkaptuk azt is, hogy a másik szám a 40.

Ellenőrzés: 40-8=32 (Tehát jó a megoldás)
Módosítva: 3 éve
-1