Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség - derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
611
Mekkora a derékszögű háromszög területe és befogói, ha az átfogóhoz tartozó magasság az átfogót 6 és 10 egység hosszú szakaszokra bontja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Átfogóhoz tartozó magasság: `m=sqrt(x*y)=sqrt(6*10)=color(red)(7,75 \ cm)`

Rövidebbik befogó: `a=sqrt(m^2+x^2)=sqrt(7,75^2+6^2)=color(red)(9,8 \ cm)`

Hosszabbik befogó: `b=sqrt(m^2+y^2)=sqrt(7,75^2+10^2)=color(red)(12,65 \ cm)`

Terület: `T=(a*b)/2=(9,8*12,65)/2=color(red)(61,99 \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1