Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kristályosítás

226
Szóval kémiából kristályosítanom kellett amit el is kezdtem, egy hetig aztattam egy madzag veget az oldatban de amikor kivettem nem nezett ki olyan jol, keves volt rajta a kristaly, pedig 1 hetig benne volt. Valaki esetleg tudna rippet adni vagy elmondani hogy mit rontottam el benne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. Alacsony oldatkoncentráció: Ha az oldat koncentrációja alacsony, akkor kevesebb anyag lesz jelen a kristályok képződéséhez, és a kristályok kicsiek és kevésbé jól láthatóak lehetnek. Próbáljon meg növelni az oldat koncentrációját azáltal, hogy több anyagot old fel benne.

2. Lassú hűtés: A kristályosítás során a lassú hűtési folyamat elősegítheti a nagyobb és jól kialakult kristályok képződését. Ha az oldatot gyorsan hűtötte, akkor az eredményül kapott kristályok kisebbek lehetnek. Próbálja meg lassítani a hűtési folyamatot.

3. Szennyeződések: Ha az oldatban szennyeződések vannak jelen, akkor ezek gátolhatják a kristályok növekedését vagy befolyásolhatják a kristályosodási folyamatot. Győződjön meg róla, hogy tiszta anyagot használ az oldat előállításához, és az oldatot tartsa távol a potenciális szennyeződésektől.

4. Túl rövid idő: A kristályosítás hosszú folyamat lehet, és néha több időre van szükség a megfelelő kristályok kialakulásához. Ha csak egy hétig hagytad az oldatban, akkor lehet, hogy még nem fejeződött be a folyamat.

A pontos diagnózishoz és a megfelelő javítási tanácsokhoz több információra lenne szükség a kísérlet részleteiről és az alkalmazott anyagokról.
0