Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
43.)
a.)
`x=sqrt(66^2+51^2)=color(red)(83,41 \ cm)`


b.)
`x=sqrt(18^2+7,5^2)=color(red)(19,5 \ cm)`


c.)
`x=sqrt(6,5^2+6^2)=color(red)(2,5 \ cm)`



47.)
a.)
`x=sqrt(((3,6)/2)^2+2,4^2)=color(red)(3 \ cm)`

`T=(a*m_a)/2=(3,6*2,4)/2=color(red)(4,32 \ cm^2)`


b.)
`x=sqrt(2,5^2-sqrt(5,2^2-4,8^2))=color(red)(2,06 \ cm)`

`T=(2*sqrt(5,2^2-4,8^2)*(2,06+4,8))/2=color(red)(19,776 \ cm^2)`


c.)
`x=sqrt(3,9^2-((6,5-3,5)/2)^2)=color(red)(3,6 \ cm)`

`T=((6,5+3,5)*3,6)/2=color(red)(18 \ cm^2)`
1