Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 1

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
1)Geometriai alap ismeretek
a)Ábrázold a kört és részeit!
b)A háromszögek fajtái szögei szerint:
c)Mit jelent a háromszög egyenlőtlenség?
d)Mennyi a háromszög belső szövegeinek összege?
2.)Egyenletes sebességel kopogó kislány másodpercenként 2,5 m utat tesz meg .
Mekkora távolságra jut 0,1,2,3,4,.....,10s,60s múlva?
3)Oldd meg az egyenletet a természetes számok halmazát! Ellenőrizd a megoldást!
3×+6=2×+16
4)Gondoltam egy számra,megszoroztam 5-tel ,a szorzatból kivontam 100-at .Így 25-öt kaptam .Melyik számra gondoltam ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,
a) mellékeltem képet
b) hegyes,- derék- és tompaszögű
c) A háromszög- egyenlőtlenség azt jelenti, hogy ha egy háromszög két oldalának hosszát összeadjuk, nagyobbat kell kapnunk a harmadik oldal hosszánál (ez bármelyik két oldal lehet!) Másképp: a<b+c; b<a+c; c<a+b
d) A háromszög belső szögeinek összege 180°
EZEK NAGYON FONTOSAK!
2,
1 sec alatt= 2.5m, és egyenletesen fut. Ha egy másodperc alatt 2,5 m utat tesz meg, akkor két másodperc alatt kétszer annyit tesz meg, 3 mp alatt háromszor annyit, stb... 60 másodperc alatt 60*2,5-öt.
3, X∈N
3x +6 = 2x +16 /-6
3x = 2x + 10 /-2x
x = 10
Ell.
3*10 + 6= 2*10 +16
36 = 36
Tehát jók vagyunk :)
4,
,,Gondoltam egy számra'': ez az ismeretlen, ez legyen az x. x*5 --> 5x; ebből kivonunk 100-at. Ez az egész minden egyenlő 25-tel
Egyenletként: 5x-100 = 25 /+100
5x = 125 //5
x = 25
0