Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Az lenne a kérdésem! Sos! Hogy hogyan határozzuk meg a szabàlyos 20szög külső,ès belső szögènek nagysàgàt. Előre is köszönöm a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szabályos n oldalú sokszög egy darab külső szögét a 360⁰/n.
α'=360⁰/20=18⁰ amiből a belső szög α=180-α'=180-18=162⁰
1

Szia.

A belső szögeinek összegét jól számoltad ki, tehát 3240 fok.

A külső szögek összege 360 fok.

Egy belső szög 3240/20=162 fok.

Egy külső szög 360/20=18 fok.

Egy csúcsából húzható átlók száma 20-3=17

Összes átló száma 20*(20-3)/2=20*17/2=170belső szögeket jól írtad

átlók:n*(n-3)/2=170

külső szögek összege mindig 360°

1 db belső szög szabályos

sokszög esetén:(n-2)*180/n=162°

1 db külső szög szabályos

sokszög esetén:360°/n=18°az összes átló szerintem n*(n-3)=34020-2!=18*180 vigyázz


Remélem segítettem
0

Szia.

A belső szögeinek összegét jól számoltad ki, tehát 3240 fok.

A külső szögek összege 360 fok.

Egy belső szög 3240/20=162 fok.

Egy külső szög 360/20=18 fok.

Egy csúcsából húzható átlók száma 20-3=17

Összes átló száma 20*(20-3)/2=20*17/2=170belső szögeket jól írtad

átlók:n*(n-3)/2=170

külső szögek összege mindig 360°

1 db belső szög szabályos

sokszög esetén:(n-2)*180/n=162°

1 db külső szög szabályos

sokszög esetén:360°/n=18°az összes átló szerintem n*(n-3)=34020-2!=18*180 vigyázz


Remélem segítettem
0