Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszög területének ki számítása.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
865
ki kéne ezeket számolni , segítenétek ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
T = a*a = 0,34*0,34 = 0,1156 dm²

b,
T = a*b = 2,5*4,6=11,5 cm²

c,
T = b*mb = 4*2,5= 10 m²

d,
T = (e*f)/2 = 6*8/2 = 24 dm²

e,
m = 0.5 dm = 5 cm
T = m* (a + c) / 2 = 5 * (8 + 6) / 2 = 35 cm²

f,
T = (e*f)/2 = 7*4/2 = 14 dm²
1