Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszö kerülete

Főoldal » Középiskola » Matematika
543
Egy szabályos háromszög kerülete 38,4 cm. Mekkora a területe ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K=38,4
K=3xa
38,4=3xa /:3
a=12.8

pitagorasz t.
a/2 a négyzeten+ma a negyzeten= a a négyzeten
6,4negyzeten+manegyzeten=12,8negyzeten
manegyzeten=122.88 a gyok alatt
ma=11.15
T=axma/2
T=12.8x11.15/2
T=70.94
0