Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
1
a) A szög és részei:
b)Sorold fel a szögek fajtája és ábrázoló!
c)körvonal,körlap,sugár,átmérő.Abrázold a síkban!
2 Tizedes törtek
a)Írd le számmal a következő tizedes történet!
Kilencvennyolc egész ötvenhét század
Nulla egész hat tízet
Száz egész egy század
Huszonhét egész két tized
b)Hasonlítsd össze a tizedes történet!Írd a számok közé <,>,=jeleket!
0,6 0,06
0,5 0,50
0,4 0,004
0,3 0,29
0,12 0,1
2,1 1,2
c) Végezd el a szorzás és osztás!
3,5*4=
2,56*5=
10,065*10=
52,2:2=
65,5:5=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1a) A szögnek három része van:
- Beesési szög: Ez a szög a beeső sugár és a felület normálvektorának közötti szög.
- Becsillanási szög: Ez a szög a becsillanó sugár és a felület normálvektorának közötti szög.
- Szórási szög: Ez a szög a szórási sugár és a felület normálvektorának közötti szög.

1b) A szögek fajtája és ábrázolása:
- Hegyesszög: 90 fokos szög (L-alak)
- Tumpaszög: Nagyobb, mint 90 fokos, de kisebb, mint 180 fokos szög (kifelé nyitott)
- Derékszög: Pontosan 90 fokos szög (négyzetrácson alapuló jel)
- Szelőszög: Kisebb, mint 180 fokos, de nagyobb, mint a tumpaszög (körívvel jelölt)
- Teljes szög: Pontosan 180 fokos szög (ívvel jelölt)

1c) A következő ábrázolás a síkban:
- Körvonal: Egy kerek alakú görbe, amely körülhatárolja a kör területét.
- Körlap: A kör középpontjából indított és a körvonalon végződő szakasz.
- Sugár: Egyenes szakasz, amely a kör középpontjából indul és eléri a körvonalat.
- Átmérő: A kör középpontján áthaladó és a körvonal két pontját összekötő szakasz.

2a) A következő tizedes történetek számmal kifejezve:
- Kilencvennyolc egész ötvenhét század: 98.57
- Nulla egész hat tízet: 0.60
- Száz egész egy század: 100.01
- Huszonhét egész két tized: 27.2

2b) A tizedes történetek összehasonlítása:
- 0,6 > 0,06
- 0,5 = 0,50
- 0,4 < 0,004
- 0,3 > 0,29
- 0,12 > 0,1
- 2,1 > 1,2

2c) A szorzás és osztás eredményei:
- 3,5 * 4 = 14
- 2,56 * 5 = 12.8
- 10,065 * 10 = 100.65
- 52,2 / 2 = 26.1
- 65,5 / 5 = 13.1
0