Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
360
200g 10 tömegszázalékos oldatban mennyi az oldat tömege?Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Oldószer tömege. Elnézést
0

w= m(oa)/m(o) w - tömegtört=tömegszázalék/100
200g w=0,1 -> m(o)= m(oa)/w=2000 g
m(osz)=m(o)-m(oa)=1800 g
0