Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlag

Főoldal » Középiskola » Matematika
856
Mennyi az értéke, ha
a.) a 100; 101; 103; n számok átlaga 102;
b.) a 100; 101; 103; n számok átlaga 103;
c) az 1000; 1002; 1003; n; n + 2 számok átlaga 1002?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a.)`

`(100+101+103+n)/4=102`

`304+n=408`

`n=104`


`b.)`

`(100+101+103+n)/4=103`

`304+n=412`

`n=108`


`c)`

`(1000+1002+1003+n+n+2)/5=1002`

`3007+2n=5010`

`2n=2003`

`n=1001.5`
0