Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségét szeretnék kérni ebbe a feladatban, előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Ábrázolja és jellemezte a valós számok halmazán értelmezett f(x)= -|x|+3 függvényt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"ÉT"=color(red)(x in "]"-oo;+oo"[")`


`"ÉK"=color(red)(y in "]"-oo;3"]")`


A zérushelyet kiszámítjuk:
`0=-|x|+3`

`|x|=3`

`x_"1,2"=+-3`

`"Zh"=color(red)(x_1=-3 \ \ "valamint" \ \ x_2=+3)`


`"Tengelypont":color(red)(y=3)`


`"SZÉ"=color(red)(max \ (x;y)=>(0;3))`


Monotonitás:
- `"szigorúan monoton nő":color(red)("]"-oo;0"]")`

- `"szigorúan monoton csökken":color(red)("["0;+oo"[")`
1